مطالعات علمی در مورد روغن سیاه دانه
[vc_row][vc_column][vc_column_text]از 630 مقاله علمی بررسی شده که درمورد خواص روغن سیاه دانه منتشر شده است، یک واقعیت روشن است: مشکلات انگشتشماری وجود دارد که سیاهدانه نمیتواند به بدن کمک کند. با تقریبا هیچ عارضه جانبی، قدرت شفابخشی سیاهدانه حقیقتا باور نکردنی است و این که اغلب آمریکاییها هرگز درباره آن چیزی نشنیدهاند، انسان را شگفتزده میکند!
[/vc_column_text][vc_text_separator title="مزایای منحصربه فرد روغن سیاهدانه" color="green"][vc_column_text]منحصربهفرد بودن دانههای جنوب غربی آسیا با نام علمی Nigella sativa اولین بار توسط نامهای بسیاری مشخص شد که به آن اشاره میشود:
- زیره سبز
- زیره سیاه
- کنجد سیاه
- دانه پیاز
- گشنیز رومی
" سیاهدانه " در واقع توصیفی بیش از یک نام مناسب است، اما این اسم ترجیح داده میشود، زیرا به تمایز آن از زیره سیاه و زیره سبز کمک می کند. بسیاری از متخصصان بهداشت و درمان ادعا میکنند که، درواقع، سیاهدانه یک نوشدارو است؛ و قادر به درمان هر بیماری از آلرژی تا فشار خون بالا میباشد.
به احتمال زیاد، امیدوارکنندهترین تحقیق Nigella sativa درارتباط با باکتریهای مقاوم در برابر چند دارو صورتگرفته است. این یک امر مهم است زیرا این به اصطلاح "ابرمیکروبها" تبدیل به خطری اساسی برای سلامت عمومی میشوند. به گفته موسسه ملی بهداشت:
- سویههای باکتری و ویروسهایی که ضد میکروبی مقاوم هستند، تقریبا غیرممکن است که درمان شوند; از جمله HIV، استافیلوکوک، سل، آنفلوآنزا، سوزاک، کاندیدا و مالاریا.
- بین 5 تا 10٪ از بیماران بیمارستانی عفونتی از ابرمیکروبها ایجاد میکنند.
- سالانه بیش از 90،000 نفر از این بیماران میمیرند، بیش از 13،300 مرگ و میر بیماران در سال 1992.
- افرادی که با ابرمیکروبها آلوده میشوند، معمولا مدت طولانیتری در بیمارستان میمانند، به درمانهای پیچیدهتری نیاز دارند و بهخوبی هم درمان نمیشوند.
مطالعهای توسط محققان دانشکده پزشکی Jawaharlal Nehru برای تعیین اینکه چقدر روغن سیاهدانه در برابر برخی از این ابرمیکروبها مقاوم است انجام شد و در برابر چندین آنتی بیوتیک مانند آموکسی سیلین، گاتیفلوکساسین و تتراسایکلین قرار گرفت. براساس این مطالعه، "از 144 مورد آزمایش اکثر آنها به تعدادی از آنتیبیوتیکها مقاوم بودند، 97 گونه آن توسط روغن سیاه دانه باز داشته شدند."
در کنار روغن آویشن، چند چیز در این گیاه میتواند این نوع قدرت در برابرمیکروبها را تحسین کند. مطالعه نشان داد که این روغن در برابر سويههای دارای مقاومت دارویی چندگانه P. aeruginosa (سودوموناس آئروژینواز) و S. aureus (استافیلوکوک اورئوس) به طور خاص موثر بوده است.
کلید درک اینکه چرا روغن سیاهدانه از این طریق به بدن کمک میکند، این است که این روغن سرشار از سه ماده شیمیایی طبیعی اصلی است: تیموکینون (TQ)، تیموهیدروکینون (THQ) و تیمول.
[/vc_column_text][vc_custom_heading text="قدرت روغن سیاهدنه : گیامایه" font_container="tag:h3|text_align:right" use_theme_fonts="yes"][vc_column_text]گیامایه (ماده غیرمغذی و فعال زیستی در گیاهان، مؤثر در کاهش سرطان و بیماریهای قلبی-عروقی)
در تلاش برای ارائه یک راه حل برای مشکلات رو به رشد مبارزه با بیماریهای ضد قارچی، مردم مطالعهای برروی مخمرها و قارچهای انگلی گیاهان انجام دادند با این هدف که مشخص کنند آیا روغن دانه Nigella sativa میتواند در این زمینه مؤثر باشد. در مجله مصری بيوشيمی و بيولوژی مولکولی منتشر شد که دانشمندان تيمول، TQ و THQ را در برابر 30 پاتوژن انساني تست کردند و از اين کشف شگفتزده شدند که:
- هر ترکیب در برابر سی پاتوژن مورد ارزیابی 100٪ مهار شد.
- تیموکینون بهترین ترکیب ضد قارچی در برابر همه درماتوفیتها و مخمرهای مورد آزمایش و سپس تیموهیدروکینون و تیمول بودند.
- تيمول بهترين ترکیب ضد قارچی در برابر قارچهای انگلی گیاهان بود و به دنبال آن TQ و THQ بودند.
آنچه این تحقیق به ما میگوید این است که روغن Nigella sativa دارای یک حوزه بسیار منحصربهفرد شیمیایی است که نه تنها به صورت جداگانه بلکه مهمتر از آن، بهطور جمعی نیز موثر است. اساسا ثابت میکند که قارچها بهطور کلی و قارچهای انگلی گیاهان در حضور این گیامایهها نمیتوانند وجود داشته باشند، جای تعجب نیست که چرا محققان به دنبال حل مشکل ابرمیکروبها توسط روغن سیاهدانه میباشند.
تیموکینون – مادهای فعال در سیاهدانه، محققان TQ را از دهه 1960 بررسی کردهاند. به جهت دارا بودن خواص آنتیاکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی معروف است و برای کمک به انسفالومیلیت، دیابت، آسم و سرطانزایی بسیار مؤثر است.
جالب توجه است، تيموكينون بهعنوان يك راديكال آزاد يا يك تشكيل دهنده راديكال سوپروكسيد موثر عملكرد، بهعلاوهی نگهدارنده آنزيمهای آنتياكسيدان، گلوتاتيون پراكسيداز و گلوتاتيون S-ترانسفراز عمل میكند. هر دو گلوتاتيون پراكسيداز و S-ترانسفراز بهعنوان مهمترين ترکیبات سمزدا شناخته شده اند و به سيستم دفاعي آنتي اكسيدانی سلولی كمك میكنند زيرا كبد را از سموم محافظت مینمایند.
تیموهیدروکینون - همانند تیموکینون، تیموهیروکینون یکی از قویترین مهارکنندههای استیل کولین استراز طبیعی (AChE) در این سیاره است. مهارکنندههای AChE، مواد شیمیایی هستند که فعالیت آنزیم را متوقف میکنند، که میزان زمان را افزایش میدهد و زمان و مقدار فعال ماندن استیل کولین (پیامرسان عصبی، نوروترانسمیتر)در مغز را افزایش میدهد. برای نشان دادن مفید بودن آنها، مهارکنندههای استیل کولین استراز ازنظر پزشکی بهمنظور درمان طیف وسیعی از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرند از جمله:
- بیتوجهی
- بیماری آلزایمر
- اوتیسم
- گلوکوم (آب سیاه)
- زوال عقل (جنون)
- میاستنی گراویس (سستی عضلات صورت)
- شرایط تخریب سلولهای عصبی
- سندرم موضعی تاکی کاردی (تپش شدید ضربان قلب، تندتپشی)
- اسکیزوفرنی (روان گسیختگی)
- بیماری پارکینسون
با توجه به این که رویکرد دارویی به این بیماریها برای بیمار بسیار پرهزینه است، امید زیادی به میلیونها نفر میدهد تا یاد بگیرند که راه حلهای امن مبتنی بر گیاه جایگزینی قابل قبول هستند!
تیمول – مادهای فعال که به روغن عصاره آویشن خواص دارویی میبخشد، تیمول یک مونوترپن طبیعی است که دارای خواص مفید متعددی است. بهعنوان مثال،
- معمولا بهعنوان کشنده باسیل سل و ویروسکش برای کشتن ویروس سل و ویروسهای مختلف استفاده میشود
- به عنوان یک ضد عفونی کننده پزشکی و عمومی مورد استفاده قرار می گیرد.
- این یک آفت کش به سرعت در حال تضعیف و بیدوام است.
- همچنین در طعمدهندههای غذاها ، عطر، دهانشویهها و حتی لوازم آرایشی استفاده میشود.
با توجه به آژانس حفاظت از محیطزیست، تیمول یکی از آن آفتکشها است که EPA (آژانس حفاظت از محیطزیست) معتقد است که مجموعهای از اطلاعات مورد نیاز عمومی برای ثبت مجدد مناسب است. از اینرو، آژانس از بیشترین اطلاعات مورد نیاز برای تیمول ، به جز مطالعات ضروری که شامل اطلاعات اضافی درباره خلوص شیمیایی و مطالعات شیمی درمورد مواد شیمیایی است، صرفنظر کرده است.
منبع : وب سایت دکتر AXE Translated By mahlol.ir[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]توسط: مدیر
1396/12/12
دیدگاه شما
پذیرای نظرات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم.